Cum se montează fosa septică?

Cum se montează fosa septică?

Fosa septică  este soluția ideală pentru spațiile în care nu există sisteme de canalizare publice. Aceasta te va ajuta să rezolvi eficient problema lipsei sistemului de canalizare și să ai parte de mai mult confort. 

Fosa septică are nevoie de un montaj special întrucât aceasta nu poate fi amplasată în orice loc. Necesită o atenție mai deosebită în privința acestui aspect pentru a nu exista situații neplăcute. Pașii de montare a fosei septice trebuie urmați corect, pentru ca rezultatul să fie unul sigur și de calitate. O instalare corespunzătoare înseamnă o durabilitate mai îndelungată și o bună funcționare a produsului.

Etape montare fosă septică

  1. Primul pas constă în creare unei gropi care necesită a fi cu 35 - 45 cm mai mare decât dimensiunea fosei și la o distanță de minim 10 m de fântână sau construcție. 
  2. Groapa are nevoie de o bază puternică, în așa fel încât fosa septică să stea poziționată drept. Dacă solul nu permite acest lucru, se recomandă un strat de beton sau nisip în dependență de problematica solului. Acest detaliu va oferi mai multă rezistență solului. 
  3. Pasul al treilea constă în verificarea fosei cu o nivelă - aceasta trebuie să fie fixă. Se racordează fosa septică la rețeaua locuinței și se realizează câmpul de drenaj. 
  4. Se toarnă pământ deasupra fosei și o placă de beton cu capac, care însă nu trebuie să se sprijine de fosă, ci de pământ.

Sfaturi montare fosă septică

  • Nu se recomandă alegerea unei suprafețe abrupte. Terenul ales pentru instalarea fosei septice trebuie să fie stabil.
  • Dacă fosa septică este în contact cu pânzele de apă subterane, aceasta necesită a fi izolată eficient. 
  • După instalarea fosei septice nu trebuie să existe presiune deasupra zonei de instalare, de aceea circulația cu mașina și parcarea ei este interzisă.

La MESTERESTI o gamă diversă de fose septice găsești. Produsele sunt fabricate din materiale calitative, respectă normele igienice și sunt rezistente contra temperaturilor variate. Consultă oferta noastră, alege modelul potrivit și scapă de orice grijă cu privință la canalizare.

 


← Înapoi la blog

Meșterești