Cum vopsim gardul beton?

Cum vopsim gardul beton?

Gardul de beton este o opțiune foarte bună de împrejmuire a proprietății, fiind o soluție rezistentă, cu o durată de viață îndelungată. Vopsit corect și în ton cu aspectul exterior al locuinței, gardul de beton se va transforma într-o piesă decorativă extrem de atrăgătoare.

Dacă tocmai ai achiziționat un gard de beton și vrei să îl vopsești singur, pentru a evita cheltuielile cu angajarea unei echipe specializate, îți recomandăm să parcurgi cu atenție acest articol, în care îți prezentăm principalele etape pe care le presupune vopsirea unui gard de beton.

În primul rând, ar trebui să știi că specialiștii recomandă vopsirea gardului din beton nu imediat după montare, ci la distanță de un an. Astfel, după ce trece prin toate anotimpurile, gardul se contractă și este pregătit pentru vopsire.

De ce e nevoie pentru vopsirea unui gard de beton?

Înainte de a te apuca de vopsirea propriu-zisă, este bine să te asiguri că dispui de toate materialele necesare pentru acest proces:

  • echipamente de protecție – mănuși, mască, ochelari;
  • instrumente pentru aplicarea vopselii – trafalet, tavă, pulverizator;
  • grund, vopsea, lichid pentru diluarea vopselii;
  • perie pentru curățarea plăcilor de gard.

Instrucțiunile de vopsire a gardului beton

Pasul 1. Pregătirea suprafeței pentru vopsire

Având în vedere faptul că specialiștii recomandă vopsirea gardului beton la un an de la instalare, murdărirea suprafeței este inevitabilă în această perioadă. Prin urmare, atunci când vrei să vopsești gardul de beton, trebuie să începi prin a curăța suprafața plăcilor cu o perie, pentru a elimina particulele de praf sau murdărie. Totodată, dacă observi fisuri, este bine să le elimini prin aplicarea unei tencuieli de ciment.

Pasul 2. Aplicarea grundului

După curățarea plăcilor, urmează amorsarea suprafețelor prin aplicarea grundului. Fiind o construcție poroasă, gardul beton va absorbi repede vopseaua, de aceea e nevoie să folosești și amorsă, pentru o aderență mai bună a vopselii. Cel mai bine ar fi să aplici grundul în mai multe straturi, pentru a reduce cât mai mult absorbția.

Pasul 3. Aplicarea vopselii

După amorsarea și uscarea completă a plăcilor de gard se poate trece la aplicarea vopselii. Poți alege să faci acest lucru fie cu ajutorul unui trafalet, fie cu ajutorul unui pulverizator pentru vopsea. Avantajul pistolului este că reduce pierderile de vopsea și te ajută să vopsești totul uniform. La fel ca în cazul grundului, ar fi bine să se aplice măcar două straturi de vopsea pentru rezultate cât mai bune. Timpul de uscare al unui strat de vopsea este de aproximativ 12 ore, iar o dată ce se usucă complet primul strat poate fi aplicat și cel de-al doilea.

Aceștia sunt principalii pași de urmat în vopsirea gardului de beton. Pentru mai multe detalii și recomandări, te invităm să ne contactezi la 0749 123 451, iar unul dintre consilierii noștri îți va furniza mai multe detalii, în special legate de modelele de gard beton MESTERESTI.

 


← Înapoi la blog

Meșterești