De ce să crești tuia

De ce să crești tuia

Tuia - avantaje

Tuia este unul dintre elementele botanice cele mai populare în zilele noastre, fiind folosită atât pentru a decora grădinile personale, cât și spațiile publice. Popularitatea i se datorează aspectului plăcut și întreținerii ușoare, nefiind un arbore care să aibă nevoie de îngrijiri speciale. Trebuie, totuși, să o tai ocazional, pentru a reuși să păstrezi o siluetă cât mai plăcută pentru copăcel. MESTERESTI mai știe și că pe lângă faptul că îți va face grădina să fie mereu verde, tuia se poate utiliza și în medicina naturistă.

Tuia - origini

Arborele originează din Asia de Est și America de Nord. Coniferul are frunzele așezate în scară, orientate către vârful tulpinii, acestea rămănând mereu verzi. Poate rezista la temperaturi ridicate, dar, uneori, s-ar putea să aibă nevoie de ajutor atunci când temperaturile scad prea mult. Chiar dacă trunchiul lor poate părea fragil, trebuie remarcat faptul că există specii care reușesc să ajungă și până la 60 de metri la maturitate. Coroana copacului se poate întreține foarte ușor, fiind necesare tunderi la anumite intervale de timp.

Tuia - plantare

În general, tuia se livrează în ghivece cu turbă și îngrășămintele specifice. Copăcelul se poate păstra în ghiveci chiar și pentru o perioadă de câteva luni, până consideri că e momentul potrivit pentru a o planta. Dacă vrei să folosești tuia pentru a crea efectul de perdea verde în grădina ta, atunci poți să plantezi arbuștii la distanțe de măcar 75 – 80 de centimetri, unul față de celălalt.


← Înapoi la blog

Meșterești