Miros fosă septică? Soluții rapide pentru a scăpa de asta!

Miros fosă septică? Soluții rapide pentru a scăpa de asta!

Cuprins

Mirosul fosei septice devine deranjant și cauți soluții pentru a scăpa de această neplăcere? MESTERESTI e aici să te ajute cu soluții eficiente pentru a-l elimina.

Știm cât de neplăcut poate fi mirosul canalizării și cât de tare îți poate afecta bunăstarea și zilele, așadar ne-am propus să găsim atât soluțiile pentru a elimina mirosul fosei septice, cât și cauzele pentru care acesta apare. Vorbim despre bioactivatori, pastile pentru fosa septică, dar vedem împreună și cum să scapi de mirosul fosei septice pentru a te putea bucura la maxim de funcționalitatea acesteia și de beneficiile pe care ți le oferă.

Cauzele mirosului neplăcut de la fosa septică

Fosa septică este un produs de ajutor pentru locuințele care nu sunt conectate la rețeaua de canalizare publică. Un astfel de sistem este conceput pentru a gestiona și trata deșeurile menajere și apele uzate provenite din gospodării, cum ar fi cele din toalete, dușuri, mașini de spălat și bucătării. De asemenea, o fosă septică aleasă corect va avea o formă compactă și va fi realizată din materiale durabile, fiind rezistentă atât la factori externi, cât și la coroziune. Un astfel de produs îți va fi cu siguranță de ajutor, așadar MESTERESTI îți pune la dispoziție mai multe variante din această categorie, tu trebuie doar să alegi ce ți se potrivește în funcție de necesitățile tale.

fosa septica

Un miros urât în baie cauzat de fosa septică poate deveni deranjant și poate apărea din mai multe motive. Uite care sunt acestea:

Aerisirea fosei septice necorespunzătoare

Aerisirea în partea superioară a canalizării nu este efectuată corespunzător, cauzând astfel mirosul fosei septice. Dacă aerul din sistemul fosei septice nu este ventilat și dacă acesta nu recirculă, au loc acumulări de gaze ce pot fi periculoase.

Sifonul de la fosa septică este defect

Sifonul de pardoseală este defect - sifonul fosei septice defect, fără apă în el, favorizează apariția mirosurilor neplăcut în baie. În acest caz, există trei soluții: ori se repară scurgerea pentru o funcționare corectă, se umple periodic cu apă, ori se astupă pentru a împiedica mirosurile neplăcute să pătrundă în casă. 

Acumularea de grăsimi în fosa septică

Aruncarea în toaletă a uleiului sau a diferitelor grăsimi - acestea se depun pe pereții țevilor, dar și pe cei ai fosei septice, iar în timp vor cauza mirosuri extrem de neplăcute.

Înfundarea sistemului

Înfundarea sistemului - dacă simți un miros urât din WC, trebuie să te gândești și să ai grijă ce obiecte arunci în toaletă. Lucruri precum șervețele umede, hârtie igienică umedă, uleiuri sau grăsimi, nu trebuie aruncate în toaletă, acestea reprezentând un factor ce favorizează apariția unui dop pe țevi ce va fi dificil de îndepărtat.

Pe lângă aceste cauze, mirosurile fosei septice pot fi cauzate și de următoarele:

 • Resturi ce nu sunt procesate în totalitate;

 • Haznaua plină ce trebuie golită și curățată;

 • Acumularea unor tipuri de gaze în sistem, inclusiv dioxid de carbon și chiar metan - emană un miros neplăcut iar, în cantități foarte mari, pot fi periculoase pentru inhalare;

 • Montarea incorectă a fosei septice.

Știm că montarea fosei septice poate părea un proces complicat, însă suntem aici să te ajutăm. Dacă vei ține cont de anumiți pași, montarea fosei nu ar trebui să fie o problemă. Ți-am pregătit un articol cu sfaturi și etapele montării fosei septice.

Soluții pentru eliminarea mirosului de la fosa septică

Dacă ai ajuns în punctul în care mirosul fosei septice este foarte deranjant, trebuie să știi că există și soluții pentru acest lucru. De la bioactivatori, la pastile pentru fosa septică sau diferite tipuri de soluții pentru mirosul canalizării.

Hai să vedem împreună cum poți scăpa de mirosurile deranjante!

Igienizarea ecologică

Igienizarea ecologică este una dintre alegerile pe care ar fi bine să le iei în calcul, fiind un tip de curățare care nu afectează nici fosa, dar nu poluează solurile din apropiere și nici aerul, astfel sănătatea oamenilor și a animalelor de companie nu este afectată deloc.

Bioactivatorii - ce sunt și cum se folosesc

Ce sunt bioactivatorii? Ei bine, aceștia sunt produse bio, profesionale și non-toxice. Un astfel de produs te ajută să cureți cu succes depunerile de pe toalete, fosă și conductele de canalizare. De asemenea, datorită bioactivatorilor speciali, drenajul reziduurilor se va face foarte rapid, eliminând riscul apariției unor blocaje pe traseu, totodată și al mirosurilor neplăcute.

Avantajele folosirii bioactivatorilor

Există o serie de avantaje care apar atunci când utilizezi bioactivatori. Uite care sunt acestea:

 • elimină mirosurile neplăcute pe cale naturală;

 • ajută la dezintegrarea și dizolvarea grăsimilor ce se pot acumula și depune pe pereții țevilor;

 • dizolvă materiile organice și hârtia igienică;

 • ajută la prelungirea duratei de viață a fosei septice;

 • previne acumularea de deșeuri organice, descompunându-le;

 • nu poluează aerul și nici solul;

 • nu conțin microorganisme patogene și nici substanțe chimice;

 • ajută la diminuarea intervențiilor de golire a haznalelor.

După cum vezi, bioactivatorii sunt produse ce prezintă multe avantaje, ajutându-te astfel să reduci mirosurile fosei septice, dar și să efectuezi o curățare simplă și rapidă. Dacă acest tip de produse sunt potrivite pentru nevoile tale, mai ai de făcut un singur pas, iar noi te ajutăm! MESTERESTI îți pune la dispoziție Bioactivatori fose Asti, ajutându-te astfel să te bucuri de toate avantajele pe care ți le oferă acest produs. 

solutie curatare fosa septica

Pastile pentru miros fosă septică:

Pastile fose septice - una dintre soluțiile la care poți apela pentru a elimina mirosurile neplăcute. Deși este o soluție destul de cunoscută, de cele mai multe ori astfel de pastile pentru fosa septică trebuie utilizate împreună cu un gel de curățare pentru a avea eficiență ridicată. De asemenea, pastilele pentru fosa septică sunt un produs ambalat individual, așadar nu poți regla cantitatea în funcție de dimensiunea fosei.

Dacă alegi totuși să utilizezi pastile pentru fosa septică, asigură-te că alegi unele de calitate, ce să nu afecteze nici sănătatea oamenilor, nici cea a animalelor.

Aerisirea corectă a fosei septice

Aerisirea corectă a fosei septice este un alt factor pe care trebuie să îl ai în vedere pentru a evita mirosurile neplăcute, dar și pentru a te asigura că folosești fosa la capacitate maximă.

Pentru a efectua o aerisire corectă a fosei septice este recomandat să montezi un sistem de ventilație. Dacă procesul de aerisire al fosei septice nu are loc, gazele toxice precum dioxidul de carbon și hidrogenul sulfat vor pătrunde la interior prin intermediul scurgerii.

Poți utiliza un kit complet de drenaj, realizat din materiale rezistente, menit să te ajute să reduci mirosurile neplăcute, să întreții fosa septică mai ușor și pentru o perioadă mai lungă de timp, datorită eliminării deșeurilor și menținerii unui flux de drenaj corespunzător. De asemenea, un astfel de kit te va ajuta să previi blocare țevilor, astfel eliminând riscurile ce ar putea apărea. Un alt avantaj al unui astfel de kit este rezistența la variații de temperatură. Dacă îți surâde ideea de a avea un astfel de produs ce îți va ușura viața, MESTERESTI îți pune la dispoziție o serie de produse din această categorie de unde să poți alege ceea ce ți se potrivește, în funcție de nevoile și dorințele tale.

5 Reguli de aur ca să previi mirosul neplăcut de la fosa septică

Am văzut împreună cauzele pentru care apar mirosurile fosei septice, soluții pentru a scăpa de acesta, precum pastile pentru fosa septică sau bioactivatori, dar hai să vedem și cum poți să previi mirosurile neplăcute ce pot apărea.

 1. Nu arunca deșeuri nepotrivite în toaletă - acestea se vor depune pe pereții țevilor și vor produce mirosuri neplăcute.

 2. Folosește odorizant pentru canalizare și deodorante speciale pentru vasul de toaletă, dar și pentru baie.

 3. Aerisește corect fosa septică - după cum am spus și anterior, acesta este un pas foarte important în procesul de eliminare al mirosului canalizării, dar și de prevenire al acestuia.

 4. Apelează odată la ceva timp la o curățare efectuată de profesioniști pentru fosa septică - acest lucru te va ajuta să previi înfundarea acesteia, totodată și mirosurile neplăcute.

 5. Foarte important este să alegi o fosă de calitate, dar și un kit de drenaj potrivit pentru aceasta - dacă aceste produse sunt alese corespunzător și ții cont și de sfaturile pe care ți le-am oferit, cu siguranță mirosurile neplăcute nu-și vor face simțită prezența.

După cum vezi este important să ții cont doar de câteva elemente cheie și reguli esențiale pentru a te menține departe de mirosurile neplăcute. De asemenea, mai avem pentru tine și un ghid de întreținere al fosei septice, menit să te ajute cu și mai multe sfaturi.

În cele din urmă, dacă te-ai confruntat sau te confrunți cu mirosuri neplăcute, sperăm că ai găsit aici soluția! Ne-a făcut plăcere și sperăm că te-am ajutat, iar dacă mai ai întrebări sau curiozități nu uita că ne găsești pe Facebook, @MESTERESTI.ro, dar și pe Instagram, @mesteresti.


← Înapoi la blog

Meșterești