Informații importante privind materialul lemnos

Informații importante privind materialul lemnos

Materialul Lemnos din produsele MESTERESTI

Atunci când ne amenajăm grădina sau achiziționăm un loc de joacă de exterior pentru copii, este important de știut ce caracteristici are materialul lemnos, respectiv ce pretenții putem să avem pe parcursul a mai multor ani de la acest material.

În continuare, enumerăm câteva dintre aceste caracteristici, ca să știm ce este normal și ce nu.

Scurgerea de rășină:

Pe parcursul prelucrării și a depozitării, lemnul mai lucrează și datorită acestui fapt pot să apară picături de rășină sau un fel de scurgeri de rășină, fenomen natural și normal.

Dacă este cazul, îndepărtați-le ușor cu unghia sau cu terpentină.

Diferența de culoare, nuanța:

Fiecare copac are altă formă, nuanță și dimensiune. De aceea, la materialul lemnos prelucrat diferențele de nuanțe sunt fenomene naturale și normale, care datorită expunerii la soare se vor egala.

Crăpături:

Datorită diferențelor de densitate a materialului lemnos, acesta nu se usucă și nu se dilată egalat. Acest fenomen duce la diferențe ulteriore de temperatură și pot să apară crăpături vizibile pe suprafața lor. Însă, aceste crăpături nu influențează calitatea lor de construcție sau stabilitatea stâlpilor.

Ciuperci și mucegai:

În cazul temperaturilor ridicate pentru o perioadă îndelungată, pe suprafața materialului lemnos pot apărea pete de nuanță albastru-gri. Aceste modificări sunt cauzate de spora ciupercilor din aer și sunt doar superficiale, ele nu influențează structura lemnului sau rezistența ei. Petele acestea de multe ori vor dispărea de la sine datorită modificării condițiilor meteorologice, dar se pot curăța și manual.

Erupție de sare pe suprafața materialului lemnos impregnat:

Materialul lemnos impregnat la presiune mare are tendința să cauzeze erupții de sare din soluția de conservare de impregnare care împreună cu rășina naturală apar pe suprafața lemnului. Aceste modificări sunt doar superficiale, nu influențează structura și stabilitatea lemnului.

Conservare:

Produsele confecționate din lemn de brad de pădure și molid sunt neprotejate împotriva bolilor și a putrezirii. Vopselele sau lacurile nu dau protecție maximă. De aceea, marea majoritate a produselor comercializate de către societatea noastră sunt din lemn saturat.

Produsele sunt impregnate la presiune mare, procedura constă în introducerea de sare la presiune mare în lemn. Această procedură este repetată de câteva ori, cu o soluție de impregnare crom-free și astfel conferă protecție îndelungată lemnului.

Materialul lemnos tratat astfel, va primi culoare verzuie împotriva razelor UV, însă, acest tratament nu dă protecție, este recomandat vopsirea cu vopsea pe bază de apă pentru exterior.


← Înapoi la blog

Meșterești