Montare gard plasă sârmă împletită

Montare gard plasă sârmă împletită

Gardul din plasă de sârmă - utilitate 

Gardul este un element necesar pentru delimitarea anumitor zone, cu rol important și în protejarea lor. Gardul din plasă din sârmă împletită se utilizează frecvent pentru a împrejmui un teren agricol sau pentru delimitarea spațiului din grădină. Împrejmuirea livezilor sau a culturilor oferă mai multă siguranță roadelor care urmează să apară. Întrucât în majoritatea cazurilor animalele pot pătrunde destul de ușor, gardul este o soluție sigură pentru această problemă. Mai mult, instalarea acestui tip de gard se poate transforma într-un decor superb dacă în preajmă cresc flori agățătoare. Un gard simplu poate deveni o piesă de rezistență în grădină.

Montarea gardului din plasă de sârmă împletită

Operațiunea de montare a unui gard plasă din sârmă împletită nu este dificilă, dar necesită câțiva pași esențiali pentru o instalare ideală. Înainte de a demara proiectul  se recomandă cercetarea în detaliu a terenului, iar mai apoi creare unei liste cu produsele necesare și cantitatea lor. În linii generale, pentru instalare sunt necesare materiale precum: sfoară de marcaj, plasă din sârmă ,  stâlpi de susținere , sârme pentru întins și pentru legat , ciment, pietriș, nisip, întinzătoare pentru sârmă

Etapele montării gardului din plasă de sârmă 

  1. Se efectuează găurile în sol de minim 50 cm adâncime și se montează stâlpii de susţinere la intervale de 2,5 sau 3 metri. Se adaugă câteva lopeţi de beton în pământ pentru a contribui la menţinerea rezistenţei și se verifică ca aceștia să fie la aceeași înălțime cu ajutorul firului cu plumb.
  2. Pasul doi este pregătirea stâlpilor pentru plasa de gard. Se montează două fire - unul în partea de jos și unul în partea de sus de sârmă zincată tensionată cu întinzătoare. E necesar ca firul să fie mai subțire, întrucât cele mai groase de 3 - 4 mm fac mai dificilă întinderea. 
  3. Plasa de sârmă se întinde peste suprafața sârmelor deja montate și se leagă în fiecare punct atât de firele întinzătoare, cât și de stâlpi, cu ajutorul firului de legătură. 

Avantajele gardului din plasă de sârmă împletită 

  • Raport calitate - preț foarte bun; acest material este foarte accesibil, comparativ cu alte tipuri.
  • Gardurile din plasă de sârmă permit pătrunderea luminii și o bună ventilare.
  • Instalare ușoară și simplă.
  • Oferă durabilitate mare în timp. Gardul din sârmă împletită este rezistent la factorii externi cum ar fi: condițiile meteo, coroziune, abraziune, factori chimici, căldură.
  • Nu necesită o întreținere specială. 
  • Plasa din sârmă împletită se poate monta și pe terenuri mai problematice, cu înclinări sau denivelări.


← Înapoi la blog

Meșterești