Iarna e sezonul cu multe pericole de aceea e necesară crearea unui mediu protector pentru a evita anumite probleme. Parazăpezile au fost special gândite pentru a preveni riscul alunecării neașteptate a zăpezii. Avantajul acestora este faptul că pot fi montate pe orice tip de acoperiș, doar că au nevoie de o instalare sigură și bine pusă la punct pentru a aduce randamentul dorit. Este esențial de urmat anumiți pași în instalarea parazăpezilor și de a se ține cont de anumite detalii care nu trebuie omise.
Alegerea parazăpezilor potrivite este pasul cel mai important întrucât există mai multe tipuri și modele. În funcție de formă, putem avea:
În ceea ce privește materialul, parazăpezile pot fi realizate din aluminiu, oțel galvanizat sau oțel zincat. Totodată, acestea pot fi colorate sau în culoarea zincului, în funcție de preferințele fiecăruia.
Alegerea modelului ține de fiecare, dar este important ca această decizie să se ia în urma unei analize a structurii acoperișului pentru a se cunoaște numărul elementelor necesare și zona de cădere a zăpezii. Totodată, e important să se țină cont de panta acoperișului și de importanța căii de acces adiacente. Aici ar fi recomandabil să se apeleze la un specialist, pentru a evita anumite erori și pentru a avea o schemă clară despre cum stau lucrurile.
În general, parazăpezile se montează deasupra liniei de sprijin a structurii de acoperiș pe amprenta casei, adică se recomandă a se instala deasupra unei ferestre de mansardă, a unui coș de fum sau oricărei structuri aflate la nivelul acoperișului. Pentru a evita neplăcerile în sezonul rece, parazăpezile reprezintă o bună investiție. Alege acest element esențial și contribuie la o bună funcționare a acoperișului.