Panouri decorative pentru un decor inedit - cum le alegi?

Panouri decorative pentru un decor inedit - cum le alegi?

Amenajarea casei implică mult timp și efort. Alegerea stilului potrivit și diversitatea materialelor de pe piață fac alegerea dificilă. Cu toate acestea, se merită să îți investești toată energia pentru a transforma totul conform imaginației și creativității tale. Un decor inedit nu înseamnă doar adăugare de piese scumpe, ci poți obține rezultate excepționale prin adăugarea de mici detalii simple, care vor face diferența.

În acest articol îți prezentăm cum și unde merită să instalezi diverse tipuri de panouri, astfel încât să obții rezultate moderne și să le integrezi într-un mod corect. Urmărește îndeaproape sfaturile și recomandările de mai jos și pune trucurile mici în aplicare pentru rezultate uimitoare.

3 reguli de bază pentru amenajări interioare de efect

  • Aplică regula 60-30-10, care face referire la împărțirea camerei în 3 accente de culori și obiecte. Astfel, 60% se atribuie pentru culorile deschise, care vor domina întregul spațiu, 30% pentru obiecte și culori mai intense, care vor completa camera, iar 10% pentru elemente și culori care vor fi adăugate ca și accent. Spre exemplu, în cazul panourilor de dimensiuni mici, acestea vor face parte din 10%, iar în cazul în care se optează pentru un panou de dimensiuni mai mari, acesta va face parte din cei 60%. Respectarea proporției înseamnă un aspect plăcut, care să încânte privirea. 
  • Regula numerelor impare în folosirea obiectelor pentru pereți - folosește unul, trei sau cinci elemente, niciodată în numere pare. Efectul va fi mult mai echilibrat și aspectuos.
  • Alege decorul în funcție de spațiul încăperii. Nu orice fel de panouri se potrivesc pentru bucătărie, cum nu orice fel de panouri se potrivesc pentru dormitor. Alegerea în funcție de destinația încăperii este un criteriu esențial.

Top 5 modele de panouri decorative pentru o locuință cu stil

Panourile decorative sunt acele elemente stilate care pun orice colț în valoare. Datorită acestora, amenajările prind caracter și devin complete.

1. Riflaje lemn 

Riflajele din lemn sunt de o eleganță aparte, care oferă spațiului un aer modern și contribuie la o atmosferă primitoare. Riflajele decorative din lemn sunt cele mai versatile - acestea sunt potrivite atât pentru living sau dormitor, cât și pentru hol, bucătărie sau baie, ca și mici accente. În bucătărie, riflajele pot fi amplasate în apropierea zonei de luat masa, iar în cazul livingului și dormitorului sunt potrivite ca și accent pentru peretele din spatele canapelei sau al patului matrimonial, spațiului destinat îngrijirii personale sau zonei de lucru. Pentru hol, riflajul decorativ poate fi folosit în completarea mobilierului, dar și ca spațiu de încadrare a cuierului. O atenție deosebită trebuie acordată în cazul în care se dorește montarea riflajului în baie - acesta trebuie să fie special tratat pentru a rezista la umiditate. Acestea sunt doar câteva sugestii de bază, însă poziționarea riflajului ține de creativitatea fiecăruia.


2. Panouri decorative 3D

Panourile decorative din ipsos sunt tot mai în vogă în ultima perioadă, iar acest lucru se datorează faptului că nu sunt dăunătoare pentru sănătate, nici poluante pentru mediu - oferă izolare termică și contribuie la o imagine de ansamblu spectaculoasă. Totodată, panourile decorative 3D sunt ușor de montat, accesibile ca preț și oferă originalitate oriunde ar fi amenajate. Cel mai des sunt utilizate pentru dormitor, living și în camera copiilor. Anumite categorii de produse sunt potrivite și pentru bucătărie, dar și pentru baie. În cazul acestora este recomandat să se realizeze un desen de aranjament înainte de instalare, pentru mai multă precizie.


3. Panouri decorative lemn

Panourile decorative din lemn se folosesc pentru a delimita anumite zone de altele, dar fără a reduce din luminozitate. Cu ajutorul pereților despărțitori vei avea două perimetre bine definite și stilate. Se utilizează în zonele în care se dorește mai multă intimitate și spațiu personal. Datorită gamei variate existente, poți opta pentru diverse panouri despărțitoare, care să completeze frumos locuința.

                                                        

4. Panouri fonoabsorbante decorative

Dacă ești deranjat de sunetele din exterior și vrei mai multă liniște, panourile fonoabsorbante decorative sunt soluția eficientă. Pe lângă faptul că rezolvă acest aspect al zgomotelor, panourile ajută și la un decor ideal. Materialele ecologice din care sunt fabricate și ușurința în montare sunt câteva dintre avantajele importante. Nu întâmplător sunt atât de căutate - creează o senzație de confort, dar și un interior plăcut.

                                                      

5. Plăci decorative exterior

Dacă locuiești la casă și te preocupă aspectul locuinței la exterior, o recomandare bună o reprezintă termosistemele decorative. Simplitatea și rezistența acestora cucerește orice spațiu. Acestea sunt ceea ce este nevoie pentru un exterior modern, care să reziste cu succes în fața intemperiilor.

                                                   

În concluzie, transformă-te într-un designer și riscă. Acționează conform propriilor gusturi, dar ținând cont de tendințele și regulile de amenajare. Transformă un spațiu alb într-un refugiu pentru suflet cu elementele potrivite. Nu există acel spațiu perfect, există doar un spațiu comod și plăcut pentru tine și cei dragi.

 


← Înapoi la blog

Meșterești