Pavelele de cauciuc se încălzesc la soare?

Pavelele de cauciuc se încălzesc la soare?

Cuprins


 

Pavelele de cauciuc sunt printre cele mai populare materiale folosite pentru suprafețele locurilor de joacă pentru copii. Acestea sunt varianta ideală, deoarece nu numai că sunt sigure și ușor de instalat, dar sunt și ecologice și ușor de întreținut.

Pe timp de vară, diferite materiale reacționează diferit la căldură. În timp ce unele rămân relativ reci, altele absorb căldura și devin fierbinți, reprezentând o amenințare pentru siguranța copiilor.

 

Pavelele de cauciuc se încălzesc la soare?

Răspunsul simplu la această întrebare este că da. Podelele din cauciuc sunt afectate de căldura verii, deși alte suprafețele precum betonul, asfaltul sau plasticul sunt mai susceptibile de a absorbi mai multă căldură.

Acest lucru nu înseamnă însă că pavelele sunt 100% sigure pentru copii în timpul verilor fierbinți. Ele pot absorbi totuși multă căldură în zilele toride de vară, atingând temperaturi insuportabile.

 

Ar trebui să-mi înlocuiesc podeaua de cauciuc cu una care nu se încălzește?

Nu, nu neapărat. Este important să ne amintim că principalul motiv pentru care pardoseala din cauciuc este atât de des folosită în locurile de joacă este siguranța. Cauciucul oferă o suprafață moale, anti-alunecare, care poate preveni accidentările celor mici. 

În plus, dacă temperatura de afară este atât de ridicată încât să încălzească pavelele, este posibil ca și alte componente ale locului de joacă să ardă, cum ar fi toboganul, structurile de cățărat și componentele din  metal. Indiferent de tipul de pardoseală, trebuie acordată atenție și la condițiile meteorologice.

Free A Girl on the Slide  Stock Photo

 

Cum pot păstra pavelele de cauciuc pentru terenul de joacă rece?

 

  • Folosește pavele de cauciuc de culoare deschisă 

Când amenajezi un loc de joacă într-o zonă expusă la lumină solară, ia în considerare utilizarea pavelelor de cauciuc de culoare deschisă pentru a reflecta cât mai multă căldură posibil. Din fericire, acest tip de pavele vine într-o gamă largă de culori din care poți alege, inclusiv albastru deschis, cafeniu, roșu, alb, gri și verde.

  • Alege pavele de cauciuc perforate 

Plăcile de cauciuc perforate sunt o altă modalitate excelentă de a menține temperaturile scăzute ale suprafeței terenului de joacă. Cu astfel de pavele, podeaua va fi aerisită, lucru care va juca un rol esențial în menținerea temperaturii.

  • Instalează într-o zonă umbrită 

Zona unde alegi să amenajezi locul de joacă poate face o diferență semnificativă în ceea ce privește temperatura suprafeței. Dacă este posibil, încearcă să pui pardoseala de cauciuc într-o zonă relativ umbrită. Deoarece lumina directă a soarelui generează multă căldură, umbra va juca un rol critic în menținerea temperaturilor de suprafață destul de scăzute.

  • Construiește o umbră artificială pentru locul de joacă 

Este relativ dificil să găsești întotdeauna copaci mari și înalți pentru a oferi umbră naturală. Dacă ai instalat deja pavelele de cauciuc și ți-ai dat seama că nu există umbră naturală pentru a menține suprafața rece, ia în considerare construirea unei umbre artificiale pentru locul de joacă. Poți folosi corturi, copertine și alte structuri de umbră pentru a proteja suprafața și echipamentul locului de joacă de lumina directă a soarelui.

Free Architectural Photography of Playground Stock Photo

În concluzie, dacă țineți cont de recomandări, pavelele de cauciuc pot reprezenta alegerea ideală pentru locul de joacă al copiilor, conferind siguranță și reducând riscul accidentărilor la căzături.

 

La MESTERESTI găsești o gamă largă de pavele de cauciuc de cea mai înaltă calitate, create pentru a rezista fără probleme utilizării repetate și trecerii timpului.


← Înapoi la blog

Meșterești