Plasa de umbrire - caracteristici și utilitate

Plasa de umbrire - caracteristici și utilitate

Plasa de umbrire este unul dintre cele mai versatile produse. Multiplele întrebuințări și rezistența îndelungată fac ca aceasta să fie potrivită în orice gospodărie. Astfel, fie că vrei să te îngrijești de grădină, fie că îți dorești mai multă intimitate, plasa de umbrire îți va fi de ajutor în orice situație.

Caracteristici plasă de umbrire

Dacă îți dorești să te bucuri la maxim de avantajele unei plase de umbrire, atunci ar trebui să ții cont de câteva aspecte importante, printre care materialul din care este fabricată. HDPE, cunoscut și sub denumirea de polietilenă cu densitate înaltă, este materialul cel mai potrivit în acest caz.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont în alegerea plasei de protecție, în special dacă îți dorești să o folosești pentru plante, este tratarea împotriva razelor ultraviolete. O plasă bună ar trebui să fie tratată UV, pentru a asigura o protecție cât mai eficientă.

Gradul de umbrire reprezintă o altă caracteristică importantă a plasei de protecție. În funcție de nevoile tale, poți alege plase de umbrire cu procente care pornesc de la 35-40% și până la 95%. Plasele cu un grad mai scăzut de umbrire se folosesc îndeosebi pentru plante, în timp ce plasele cu grad mare de umbrire sunt ideale pentru protejarea construcțiilor.

Întrebuințare plasă de umbrire

Printre întrebuințările plasei de umbrire se mai numără și următoarele:

  • delimitarea proprietăților;
  • oferă intimitate față de trecători sau vecini;
  • protejează plantele nu doar împotriva soarelui, ci și împotriva vântului sau prafului;
  • pot fi folosite pentru amenajarea terenurilor sportive sau umbrirea teraselor, parcărilor și a piețelor;
  • se pot folosi în prevenția polenizării încrucișate pe câmp;
  • acționează ca o barieră de protecție împotriva intemperiilor, dar și a păsărilor dăunătoare;
  • pot fi utile în protejarea schelelor de construcții.

Pe lângă utilizările menționate, cu un strop de imaginație, plasa de umbrire se poate folosi și în alte scopuri. 

Sună acum la MESTERESTI și descoperă oferta noastră de plasă umbrire. Aceasta este disponibilă în procente de umbrire variate și este stabilizată UV, astfel încât să te poți bucura de cea mai bună calitate.


← Înapoi la blog

Meșterești