Regulament pentru locul de joacă

Regulament pentru locul de joacă

Spațiile de joacă special amenajate pentru copii sunt locuri ideale pentru ca aceștia să-și petreacă timpul liber, stimulându-le mintea și, desigur, corpul, pentru o dezvoltare fizică cât mai armonioasă. Totuși, înainte de orice, ai grijă la o serie de lucruri, care au în vedere siguranța celui mic.

Verificarea locurilor de joacă

Astfel, se recomandă să verifici locul de joacă, acordând atenție dacă echipamentul disponibil e potrivit vârstei copilului tău – evident, acest echipament nu trebuie să fie rupt, ruginit sau cu suprafețe distruse. Dacă observi astfel de lucruri, trebuie să anunți un supraveghetor cât mai repede, atât pentru siguranța copilului tău, cât și pentru siguranța altor copii.

Pregătirea copilului pentru joacă

Nu uita să îi reaminești copilului de faptul că împinsul și alte acțiuni mai agresive nu își au rostul pe terenul de joacă. Nici nu știi când te poți trezi cu o amendă (sau chiar mai rău) dacă rănește un alt copil sau distruge un element din spațiul de joacă.

De asemenea, copilul trebuie să fie îmbrăcat potrivit pentru un loc de joacă. Scoate de pe el orice eșarfă, colier, inel sau chiar haine care s-ar putea agăța în echipamentul de joacă sau care ar putea fi trase de alți copii.

Urmează aceste reguli și vei reuși să te asiguri, cât de mult, de siguranța celui mic.


← Înapoi la blog

Meșterești