Top 5 cele mai frumoase modele de șeminee în living

Top 5 cele mai frumoase modele de șeminee în living

Șemineul este un sistem de încălzire utilizat din timpuri mai vechi. Acest produs era privit ca o piesă grandioasă în castele dar și în casele oamenilor și reflecta poziția socială întrucât nu oricine își permitea. Astăzi, pe piață există nenumărate modele ce dețin caracteristici inovative care pot fi utilizate pentru locuință eficient. 

Șemineul pe lemne este o alegere excelentă datorită aspectului elegant dar și a funcționalității. Acesta aduce un plus de valoare și adăuga frumusețe oricărei încăperii. Cât de plăcută este senzația de a sta în fața șemineului cu o cană de ceai admirând spectacolul focului și ascultând trosnetul lemnelor. Într-adevăr nimic nu se compară cu această senzație, doar acest sistem de încălzire poate completa imaginea iernii și oferi acel aer romantic și de sărbătoare. 

Dacă vrei și tu să creezi momente minunate și să ai această atmosferă încântătoare acasă în acest articol îți prezentăm un top al celor mai deosebite modele de șeminee din care poți alege pentru a-ți creea acasă un colțișor cald și primitor. Așadar, acordă atenție următoarelor informații pentru a cunoaște ce se potrivește spațiului tău și pentru a lua deciziea corectă. 

Cum funcționează un șemineu?

Odată cu evoluția tehnologiei șemineele au beneficiat de îmbunătățiri astfel utilizarea lor este mult mai sigură și eficientă. În funcție de tipul șemineeului fie pe gaz, electrice, lemne sau cu bioetanol acestea au propria alimentare și propria funcționalitate. În general, acestea au o funcționalitate simplă, fie prin radiația geamului sau pereților fie încălzesc aerul și îl circulă prin camere. 

Care sunt avantajele încălzirii locuinței cu ajutorul unui șemineu

  • Șemineele sunt fabricate din materiale solide și rezistente ce oferă durabilitate mare în timp cât și bună funcționalitate 
  • Estetica unui șemineu este incomparabilă prin eleganță
  • Sistem de încălzire economic și convenabil întrucât se poate gestiona cantitatea de combustibil solid utilizat 
  • Se poate amplasa oriunde în locuință
  • Asigură căldura chiar și în momentele excepționale când pot fi deconectări de la lumină sau gaz
  • Nu vor exista pierderi de căldură datorită sistemului de eliberare a căldurii și totodată încăperea se va încălzi mai rapid

Care sunt cele mai frumoase modele de șeminee în living?

1. Focar șemineu Kawmet Eko - Birch din fontă 9,8 kW

Acest model superb de șemineu va înnobila locuința. Pe lângă aspectul fermecător acesta vine cu o serie de avantaje importante: perete dublu în spate pentru stabilitate și siguranță ridicată, dotat cu sistem de autocurățare sticlă, echipat cu sertar cenușă și clapetă încorporată. Cu un randament de 73 % încălzește eficient suprafața de 128 m² – 320 m³. 

                                                                

2. Focar șemineu Kawmet - Merban din fontă 11,5 kW

Nuanța de gri al acestui șemineu se potrivește perfect cu orice stil. Acesta este fabricat cu grijă la detalii fiind utilizate materiale de cea mai înaltă calitate. Randamentul acestui produs este de 74 %  și este potrivit pentru încăperi cu suprafața de 115 m² / 287,5 m³. Datorită închiderii cu sticlă termorezistentă aerul este încălzit eficient fără a exista pierderi de căldură.

                                                                             

3. Focar șemineu Kawmet - Teak din fontă 13,7 kW

Acest șemineu reprezintă o soluție de încălzire practică. Datorită faptului ca la fabricarea acestuia sa utilizat fonta un material de calitate, produsul este  fiabil și durabil. Randamentul acestui produs este de 72,9 % și are o capacitate de încălzire de 147 m² – 342 m³.


                                                             

4. Focar șemineu Saven din oțel cu sticlă standard 70х50 cm, 15,1 kW

Acest produs deosebit este realizat după tehnologii unice și inovative pentru a oferi o bună funcționalitate dar și pentru a crea o imagine vizuală spectaculoasă indiferent în ce zonă este amplasat. Cu un randament de 80% acesta încălzește rapid încăperea și păstrează căldura timp îndelungat. Este necesar de evidențiat și caracteristicile bune ale sticlei care este protejată de aburire cât și de afumare.


                                                                     

5. Focar șemineu Hitze din oțel cu deschidere standard, 11 kW

Acest șemineul cu design plăcut este fabricat din oțel ceea ce înseamnă rezistență îndelungată. Pe lângă faptul că este un element decorativ frumos datorită designului dar și culorii clasice acesta are o bună funcționalitate având un randament de 78,5 % deci se poate utiliza cu încredere. 

                                                                              

Datorită acestor informații utile acum poți alege mai ușor ceea ce se potrivește stilului dar și nevoilor tale, astfel încât să ai necesarul termic dar și o priveliște de excepție. Cu siguranță atunci când oamenii dragi îți vor face o vizită vor sta doar în jurul acestui colțișor minunat pentru al admira, altfel spus: cum poate fi experiența cu un șemineu frumos decât tot frumoasă.

 


← Înapoi la blog

Meșterești