MESTERESTI MESTERESTI

Coșul meu

Mic ghid despre alegerea stupilor

Orice apicultor care se respectă știe că alegerea stupului este o etapă foarte importantă atunci când vine vorba despre începerea unei activități apicole. Stupii verticali de la MESTERESTI sunt produse de calitate superioară, fiind realizați din lemn de rășinoase, tratat cu parafină pentru a rezista cât mai bine în timp. Lăzile de stup sunt de diferite dimensiuni, fiind potriviți atât pentru soluțiile cu 12 rame, cât și pentru cele cu 10 rame. Grija noastră pentru detalii se vede în modul în care am îmbinat lemnul și am dat ultimele finisaje lăzii pentru familia de albine. Stupii verticali de la MESTERESTI sunt practic soluția ideală pentru orice apicultor care preferă stupăritul de tip staționar.

Cum pornești la drum

Apicultura este o activitate specială, pentru că de multe ori pornește de la un hobby, dar și pentru că exprimă un mare respect față de natură. Cei mai mulți apicultori pleacă la drum îndrumați de un stupar cu experiență, care îi poate oferi o serie de sfaturi despre această profesie. Echipa MESTERESTI a cules câteva sfaturi despre cum să alegi stupii atunci când ești la început de drum.

Lemn de calitate

Unul dintre cele mai importante elemente pe care trebuie să îl iei în considerare când alegi lada de stup este lemnul din care este confecționată. Stupii de la MESTERESTI sunt realizați din esență de rășinoase. În plus, pentru a rezista cât mai mult în timp, produsul este tratat cu parafină. În acest fel, cutia pentru stup rezistă mult mai bine la intemperii, dar și la dăunători.

Vopsirea

Pentru a nu înlocui lada prea des, este recomandat să vopsiți stupii. Cea mai bună vopsea pentru colorarea stupilor este cea pe bază de apă. Nici culorile nu sunt de ignorat, pentru că în funcție de acestea, albinele revin mai ușor în stupină. Culorile în care se recomandă vopsirea stupilor sunt: verde, roșu, galben, albastru și alb.

Accesoriile

Atunci când achiziționezi un stup, trebuie să ai în vedere și accesoriile cu care aceștia vin însoțite. Stupii verticali de la MESTERESTI au capac de lemn acoperit cu tablă. De asemenea, lăzile pentru familiile de albine sunt însoțite și de site pentru podișor. În mod opțional, poți alege să achiziţionezi stupi cu colectoare de polen, care sunt accesorii instalate în faţa urdinișului și care sunt extrem de ușor de manevrat.

Parerea cumparatorilor

Daniela Bostina din Titu, Dambovița
Am comandat la MESTERESTI modelul Tracic și am fost foarte multumiță de calitatea produselor si de promptitudinea livrării.
Gabi Roșu din Călugareni, Giurgiu
Am comandat din Italia gardul și a ajuns acasă odată cu mine. Sunt foarte mulțumită atât de gard cât și de montaj.
Viorel Ilie din Pădureni, Iași
Am comandat modelul Dacic cu stâlpi cu model, sunt foarte mulțumit de gard și de livrare. Voi recomanda MESTERESTI tuturor.