MESTERESTI MESTERESTI

Coșul meu

Nivelurile de zgomot și necesitatea izolațiilor

Cu toții ne-am plâns de-a lungul vieții de gălăgia care vine ocazional de la vecini și ne-am dorit să avem un prag fonic între noi și ei. Acest lucru face parte din viața la oraș, indiferent dacă blocul în care locuiești este construit mai recent sau se poate încadra drept monument istoric.

Probabil că știi deja că intensitatea sunetelor este măsurată în decibeli, iar, pe măsură ce intensitatea acestora crește, cu atât va crește și numărul de decibeli, deci, disconfortul tău auditiv va fi pe măsură!

Ca să întelegi cât de gălăgioși sunt oamenii din jurul tău (și, de ce nu, cât de gălăgios ești și tu uneori), trebuie să știi că pragul de audibilitate, adică liniștea, are 0 decibeli, în timp ce vorbitul în șoaptă are o valoare de 30 de decibeli. De la 65 de decibeli apare pragul de oboseală, la acest prag ajungând activități ca urmărirea televizorului sau o conversație mai animată. Dacă dai cu aspiratorul sau strigi se produc în jur de 75 de decibeli.

Traficul foarte greu are valoarea de 80 de decibeli și începe să fie nociv pentru ureche. Peste această valoare se situează lătratul unui câine de talie mare, cu valoarea de 90 de decibli – acesta reprezintă prag de pericol, zgomotul fiind deja deranjant, iritant) – în timp ce claxonul are o valoare de 100 de decibeli. Sirena unei ambulanțe ajunge la 110 decibeli, iar decolarea unui avion ajunge la 120 decibeli, acesta fiind considerat ca fiind pragul de durere, iar, ceea ce trece de această valoare, poate duce la pierderea auzului.

De aceea, MESTERESTI îți oferă toate produsele de care poți avea nevoie pentru a crea cele mai bune izolații, oriunde!

Parerea cumparatorilor

Cornelia Mihalache din Tortoman, Constanța
Comanda de la MESTERESTI a ajuns la 2 zile după data estimată de băieți dar calitatea gardului a fost peste așteptări. Și vecina a făcut comandă după ce a vazut gardul meu.
Nichita Pahom din Sarichioi, Tulcea
Am comandat și eu și vecinul meu, iar gardul a venit repede cu transport gratuit. Mai mult a durat să ne decidem ce model să alegem, fiindcă toate sunt frumoase.
Alexa Mirela din Bucecea, Botoșani
Totul a fost ok. L-au văzut și prietenii și vor să își cumpere și ei când strâng banii.