MESTERESTI MESTERESTI

Coșul meu

Nivelurile de zgomot și necesitatea izolațiilor

Cu toții ne-am plâns de-a lungul vieții de gălăgia care vine ocazional de la vecini și ne-am dorit să avem un prag fonic între noi și ei. Acest lucru face parte din viața la oraș, indiferent dacă blocul în care locuiești este construit mai recent sau se poate încadra drept monument istoric.

Probabil că știi deja că intensitatea sunetelor este măsurată în decibeli, iar, pe măsură ce intensitatea acestora crește, cu atât va crește și numărul de decibeli, deci, disconfortul tău auditiv va fi pe măsură!

Ca să întelegi cât de gălăgioși sunt oamenii din jurul tău (și, de ce nu, cât de gălăgios ești și tu uneori), trebuie să știi că pragul de audibilitate, adică liniștea, are 0 decibeli, în timp ce vorbitul în șoaptă are o valoare de 30 de decibeli. De la 65 de decibeli apare pragul de oboseală, la acest prag ajungând activități ca urmărirea televizorului sau o conversație mai animată. Dacă dai cu aspiratorul sau strigi se produc în jur de 75 de decibeli.

Traficul foarte greu are valoarea de 80 de decibeli și începe să fie nociv pentru ureche. Peste această valoare se situează lătratul unui câine de talie mare, cu valoarea de 90 de decibli – acesta reprezintă prag de pericol, zgomotul fiind deja deranjant, iritant) – în timp ce claxonul are o valoare de 100 de decibeli. Sirena unei ambulanțe ajunge la 110 decibeli, iar decolarea unui avion ajunge la 120 decibeli, acesta fiind considerat ca fiind pragul de durere, iar, ceea ce trece de această valoare, poate duce la pierderea auzului.

De aceea, MESTERESTI îți oferă toate produsele de care poți avea nevoie pentru a crea cele mai bune izolații, oriunde!

Parerea cumparatorilor

SC PROSILVA SERV SRL din Jijila, Tulcea
Livrarea foarte prompta! Voi mai cumpara de la dvs! Va recomand tuturor!
Petrică Miu din Constanța, Constanța
Foarte mulțumit, foarte impresionant, echipa de montaj deosebită, excelentă treabă, recomand tuturor.
Iordache Florica din Chirnogi, Călărași
Sunt foarte mulțumită de calitatea gardului. Am luat modelul Tracic 1 iar placa de sus are finisajele foarte frumoase. Au fost probleme cu accesul TIR-ului dar șoferul s-a descurcat și a intrat până în fața porții.